dinsdag 3 maart 2009

2nd Antwerp show cancelled (Flu on the Wall): next steps

Last Sunday we announced that Brian had a soar throat after the Paris gigs. Unfortunately that was only the herald of what appears to be the sad reality today.
Here's the official statement from ACDC.COM: "March 3, 2009, Antwerp, Belgium -- Tonight's AC/DC Black Ice show at Sportpaleis in Antwerp, Belgium is cancelled due to the sudden illness of singer Brian Johnson. Johnson is suffering from a serious case of the flu and will be unable to perform. Fans will be compensated with either a refund or tickets to the band's June 23rd show at Amsterdam Arena. Johnson plans to perform on the band's next scheduled concert date in Leipzig on March 5th at Messehalle 1." Get well Brian! I know you did your best to make it tonight. Take a rest and recover well!
Enkele dagen geleden meldden we al op deze blog dat Brian last had met de stem/keel na 2 zware nachten in Parijs. Dat bleek enkel de voorbode geweest te zijn van de bittere realiteit vandaag...
Eerder op de avond gaven Teleticket en LiveNation de volgende boodschap mee: "Het concert van AC/DC vanavond in het Antwerps Sportpaleis kan niet plaatsvinden. Eén van de bandleden is ziek.Op dit ogenblik hebben we niet meer informatie. Zodra we meer weten, zal u het vernemen via e-mail en onze website www.sportpaleis.be/nl.Onze excuses voor het ongemak ten gevolge van deze overmachtsituatie."
Op de officiële website van de band lezen we ondertussen een gelijkaardige boodschap en een alternatief. "De fans zullen ofwel hun geld voor de show terugkrijgen ofwel tickets kunnen ruilen voor de show in de Amsterdam Arena op 23 juni. Brian probeert wel de afspraak voor de volgende show in Leipzig (5 maart) niet te missen." We weten dat Brian zijn best heeft gedaan om het vandaag toch nog te halen - vandaar de late annulatie- en wensen hem het allerbeste.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Aan alle gedupeerde ACDC fans,
aan de moderator van de fanclubs,

voorstel om gezezamelijk actie te ondernemen.
Ze rekenen erop dat bijna niemand naar het reeds uitverkochte amsterdam gaat gaan. indien we met genoeg zijn kunnen we samen druk uitoefenen, we kunnen dit via verschillende kanalen doen.
Bv als we een petitie kunnen sturen naar de burgemeester van amsterdam met enkele 1000den hantekeningen of mails dat we allemaal naar amsterdam komen, komt de veiligheid in amsterdam in het gedrang want ze kunnen ons niet allemaal er bij tussen wringen.
Dan zijn ze genoodzaakt oplossingen te zoeken.
dus extra concert

Bart Van Belle zei

denk je nu echt dat dat iets zal uitmaken

als ze echt een extra concerten wilden dan hadden ze het eind april of eind mei perfect kunnen inlassen

Nick zei

Actie ondernomen, ik heb een facebook groep opgericht met de vraag een vervangconcert in te lassen.

Komaan he mannen, we zouden met 14.000 geweest zijn dinsdag, als we maar met genoeg zijn kan het wat uitmaken !!!

http://www.facebook.com/group.php?sid=2a937986cd62bbd46fca9fff6259b2f6&gid=133612410343

Spread the word people !!!
De kans is klein, maar het is beter dan niets doen !

Nick zei

Actie ondernomen, ik heb een facebook groep opgericht met de vraag een vervangconcert in te lassen.

Komaan he mannen, we zouden met 14.000 geweest zijn dinsdag, als we maar met genoeg zijn kan het wat uitmaken !!!

http://www.facebook.com/group.php?sid=2a937986cd62bbd46fca9fff6259b2f6&gid=133612410343

Spread the word people !!!
De kans is klein, maar het is beter dan niets doen !

Anoniem zei

beste vriend, het concert in de Amsterdam Arena is bijlange na nog niet uitverkocht (er waren gisteren via officiële weg zelfs 20.000 tickets beschikbaar!). ik vind dit een fijne geste, men had ook gewoon kunnen zeggen "sorry want dit is nu eenmaal overmacht"

Anoniem zei

Dit is totaal geen geste! Nog niet de helft van de mensen die in Antwerpen zouden aanwezig zijn, zullen naar Amsterdam trekken.
Ikzelf ga waarschijnlijk ook genekt zijn door examens in juni.
Ze zijn sterk in mijn achting aan het dalen. De reden alleen al vind ik lichtjes belachelijk. Het enige juiste zou een extra concert inlassen zijn.

PHIL zei

Ik denk helaas dat de band hier weinig aan kan doen. Ze zitten in een vrij strak (en hevig! 18 maanden) tour schema. Ze zouden het zelf natuurlijk liever anders zien. De organisatie geeft natuurlijk liever vandaag de huidige 2 opties (je kan ze nog altijd zien!) dan te moeten wachten op de bevestiging van een volgende show in 2010...

Anoniem zei

Ik vind dit ook niet echt een geste. De enige juiste keuze zou een nieuwe datum in Antwerpen zijn geweest. Hetgeen er nu gebeurt getuigt van weinig respect voor de fans. Te meer omdat zo'n stadion concert hoe dan ook niet hetzelfde is als een concert in het sportpaleis en omdat de beste plaatsen in Amsterdam waarschijnlijk al lang bezet zijn. Alhoewel ik hun muziek altijd goed zal vinden, hebben ze bij mij als band afgedaan.

Bart Van Belle zei

snap niet dat je de band hiervoor laat vallen hoor.

hun tourschema zit eivol en in de paar weken die nu nog open liggen, trekken ze waarschijnlijk naar huis om tot rust te komen bij familie en vrienden.

wees blij dat ze ons de kans bieden om naar Amsterdam te komen. Ze doen een mooie geste want tickets zijn daar een pak duurder

Jan Schepers zei

De tickets mogen dan misschien een stuk duurder zijn, een stadion optreden kan niet zo goed zijn als een zaal optreden en de plaatsen zullen evenmin van dezelfde kwaliteit zijn. Dus is er absoluut geen meerwaarde.
Verder vind ik dat de communicatie vanwege de band erg summier is en doen zij zelf ook alsof dit een geste is terwijl dit helemaal niet zo is en getuigt dit volgens mij van heel weinig respect voor 14000 fans.
Ik kan me trouwens niet voorstellen dat ze, zelfs met een strak tour schema niet ergens één extra concert kunnen inlassen. Met een beetje goed wil moet dit kunnen.
Telkens ik nog naar AC/DC zal luisteren, zal dat met een wrang gevoel zijn omdat ik nu weet dat het het ook voor hen, net als voor zovele andere bands, om het geld te doen is en dat de fans op de tweede plaats komen.